Vlaamse Ardennen

Daantjes Hoeve is gelegen in het Belgische Lierde, een plaatsje in de Vlaamse Ardennen. De regio dankt zijn naam aan het glooiende landschap en de prachtige vergezichten. De heuvelachtige streek in Oost-Vlaanderen beslaat het gebied rondom Oudenaarde, Zottegem, Geraardsbergen en Ronse.

Geniet van natuur en cultuur

De regio is officieel erkend Regionaal Landschap en een bekend toeristisch gebied. De prachtige natuur zorgt voor een mooi decor waar het goed vertoeven is. Wandelroutes leiden je door fraaie bossen, natuurparken en langs onverharde wegen. Er zijn mooie fietsroutes voor recreatieve fietsers, maar dankzij de kasseien en de korte klimmetjes vormen de Vlaamse Ardennen tevens een uitdaging voor ervaren wielrenners. Ook wie geïnteresseerd is in cultuur, erfgoed en historie haalt er zijn hart op. Er zijn namelijk tal van monumenten en musea te bewonderen.


20170901_2.jpg

Tips

Wil je je alvast voorbereiden op je bezoek aan Lierde en de Vlaamse Ardennen? Wij stelden een beknopt overzicht samen van de mogelijkheden in de regio, met onze favoriete activiteiten. Natuurlijk mag je ons ook tijdens je bezoek aan Daantjes Hoeve alles vragen over het gebied. Op basis van je persoonlijke interesses en wensen voorzien wij je graag van tips voor een onvergetelijk verblijf.

Heb je zelf in de buurt iets ontdekt wat absoluut de moeite is? Laat het ons ook zeker weten!

Verken Parkbos-Uilenbroek

Aan de tuin van Daantjes Hoeve grenst het Uilenbroek. Dit natuurgebied maakt onderdeel uit van natuurreservaat Parkbos-Uilenbroek. Het gevarieerde landschap wordt gekenmerkt door grote reliëfverschillen, bos en een rijke variatie aan fauna. Een prachtige plek voor wie graag tijd doorbrengt in de natuur.

Rondleiding Lierde

De dienst cultuur van Lierde biedt rondleidingen aan op verschillende historische sites, zoals de voormalige kartuizerpriorij met dorpskerk St. Martinus, Sint-Jans-Hemelveerdegem met het beschermde landschapsplein, dorpskerk St. Jan en het St. Jansretabel. Een activiteit waarin cultuur en historie samenkomen.

Fietsverhuur YOETO

Genieten van een leuke dag? Op de fiets de Vlaamse Ardennen in?

Vélo Yoeto zorgt voor kwaliteitsvolle huurfietsen, lekkere picknickmanden, bijstand onderweg, routes, kaarten en tips, levering van je fiets op locatie, …

Met de Vespa door de Vlaamse Ardennen

Wie alle geneugtes van de Vlaamse Ardennen wil ontdekken op een leuke en ontspannende manier, dat kan bijvoorbeeld op een scooter of vespa! Op www.refugetips.be vind je alle nodige info en een antwoord op al je vragen, een boekingsformulier waarbij je ook je totaalbudget vooraf kan inschatten. Als je Daantjes Hoeve vermeldt als tipgever, krijg je ofwel een welkomstkoffie aangeboden of na de rit een drankje. Zeg dus bij aankomst zeker wie je gestuurd heeft!

Boek tijdig, zo ben je zeker dat er plaats is.

Bezoek de stad Gent

De stad Gent ligt op nog geen 40 kilometer afstand van Lierde. Bekijk de Gentse torenrij en strijk neer op een van de terrassen op de Graslei. Liever iets cultureels? Breng een bezoek aan het momumentale operagebouw, het S.M.A.K. of een van de vele andere musea en bezienswaardigheden.

Routes door de Vlaamse Ardennen

Daantjes Hoeve ligt in de Vlaamse Ardennen. Voor wie graag fietst of wandelt zijn er verschillende mooie routes in de nabije omgeving.

 

Picknickbank op Waesberg uitgeroepen tot 'geluksplekje'

Vlak naast Daantjes Hoeve staat een picknickbank met uizicht over het Parkbos-Uilenbroek. Deze is door Natuurpunt uitgeroepen als één van de tien mooiste 'Geluksplekjes in de Natuur'.

Wandelzoektochten door de Vlaamse Ardennen

3 Verschillende wandelzoektochten doorheen de Vlaamse Ardennen. 
Per zoektocht dienen er 16 foto's gezocht die verspreid zijn over een traject van 
10 tot 12 km. Voor dit traject worden hoofdzakelijk de wandelknooppunten van Toerisme Oost-Vlaanderen gevolgd.

Het parcours van de wandelingen loopt steeds gedeeltelijk over onverharde wegen, die er misschien wel wat modderig kunnen bijliggen. Gepast schoeisel is zeker aan te raden. De parcours zijn doorgaans niet geschikt voor wandelwagentjes of rolstoelen.